Norveška torta

Ukusna torta od Milka čokolade, jednostavna za napraviti…Oprez: puno kalorija! ;)

SASTOJCI:
Biskvit
4 jaja
25 dk gšećera
25 dkg badema (mljevenih)



Krema
25 dkg maslaca
200 ml šlaga Hopla
20 dkg Milka čokolade (s mljevenim lješnjacima)

PRIPREMA:
Biskvit: 
1. Pomiješati žumanjke, šećer i mljevene bademe, te lagano umiješati istučene bjelanjke
2. Izliti u kalup za tortu i peći 40 min. na 170 C



Krema: 
1. Izraditi maslo, izmiksati Hoplu, otopiti čokoladu. Svo troje miješati na laganoj vatri dok se ne poveže.
2. Vruće izliti na biskvit i staviti u hladnjak preko noći da se stvrdne.

Posluživanje
Po želji tortu možete ukrasiti šlagom, čoko mrvicama ili čoko preljevom, a i ne morate

Izvor: http://www.coolinarika.com/