Evo jedne brze i ukusne torte za sve one koji vole puno krema :D
SASTOJCI
Kora
• 4 jajeta
• 4 kasike secera
• 2 kasike/ali ravne/kakaoa
• 2 kasike ostrog brasna
Fil
• 250 g margarina sa ukusom slatke pavlake
• 200 g prah secera
• 100 gr astopljene cokolade za kuvanje
• 3 jajeta
• 100 g mlevenog pecenog lesnika
• 100 g euro krema/ ili neki drugi/
Preliv
• 2 kesice slaga sa ukusom slatke pavlake
• 1 kesica "kremfix"-a
• 2 dl kisele vode za sla
PRIPREMA
Umutiti zumanca sa secerom, dodati kakao, brasno i na kraju nezno umesati cvrstu penu od belanaca.
Koru izliti u manji cetvrtasti pleh podmazan i posut brasnom.
Peci koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne odvoji od ivica pleha.
Izruciti koru na cistu krpu i ostaviti je da se ohladi.
Za fil na pari kratko prokuvati jaja sa 100 g prah secera.
Posebno umutiti margarin sa ostatkom prah secera,
dodati prohladjen skuvani deo fila, sve dobro sjediniti i dodati ostale sastojke.
Preko prohladjene kore ravnomerno naneti fil i ostaviti u frizideru da se malo ohladi.
Umutiti slag po uputstvu sa kesice, ja ga mutim sa kiselom vodom, dodati “kremfix” da dobijete cvrst slag.
Preko fila staviti slag i vratiti tortu u frizider.
POSLUZIVANJE
Meni je ovog puta iz nepoznatih razloga kora ispala talasasta.
Bezbroj puta sam je pravila i nikad mi se ovo nije dogodilo, ali zanimljivo je i ovako.
Izvor: http://www.coolinarika.com/