Evo jedne brze i ukusne torte Argentinska torta

Evo jedne brze i ukusne torte za sve one koji vole puno krema :D

SASTOJCI
Kora
4 jajeta
4 kasike secera
2 kasike/ali ravne/kakaoa
2 kasike ostrog brasna

Fil
250 g margarina sa ukusom slatke pavlake
200 g prah secera
100 gr astopljene cokolade za kuvanje
3 jajeta
100 g mlevenog pecenog lesnika
100 g euro krema/ ili neki drugi/

Preliv
2 kesice slaga sa ukusom slatke pavlake
1 kesica "kremfix"-a
2 dl kisele vode za sla

PRIPREMA
Umutiti zumanca sa secerom, dodati kakao, brasno i na kraju nezno umesati cvrstu penu od belanaca.
Koru izliti u manji cetvrtasti pleh podmazan i posut brasnom.
Peci koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne odvoji od ivica pleha.
Izruciti koru na cistu krpu i ostaviti je da se ohladi.
Za fil na pari kratko prokuvati jaja sa 100 g prah secera. 

Posebno umutiti margarin sa ostatkom prah secera, 
dodati prohladjen skuvani deo fila, sve dobro sjediniti i dodati ostale sastojke.
Preko prohladjene kore ravnomerno naneti fil i ostaviti u frizideru da se malo ohladi.
Umutiti slag po uputstvu sa kesice, ja ga mutim sa kiselom vodom, dodati “kremfix” da dobijete cvrst slag. 
Preko fila staviti slag i vratiti tortu u frizider.

POSLUZIVANJE
Meni je ovog puta iz nepoznatih razloga kora ispala talasasta. 
Bezbroj puta sam je pravila i nikad mi se ovo nije dogodilo, ali zanimljivo je i ovako.

Izvor: http://www.coolinarika.com/