UZMITE OVO 2 PUTA DNEVNO I SMRŠAJTE BEZ VJEŽBANJA!


Ako želite izgubiti na težini, onda treba probati ovaj recept. To je vrlo jednostavan i lak recept za napraviti, a ne treba puno sastojaka.
smrsaj


Nakon što ovu mješavina napravite možete je čuvati u frižideru. Najbolje je da je napravite u jutarnjim satima i konzumirate svako jutro prije doručka. Treba koristiti prirodni i kvalitetan med, i vrlo je važno odabrati pravu vrstu cimeta kako bi vam dalo rezultate koje želite.

SASTOJCI
-2 kašika cimeta


-1 kašičica meda
-1 litar vode

Napravite mješavinu cimeta, meda i vode u maloj šerpi. Stavite mješavinu na vatru da prokuha. Zatim filtrirajte tečnost u šolju i podijelite na dva dijela.

KAKO KORISTITI OVAJ NAPITAK
Najbolje vrijeme za konzumiranje ove mešavine je pola sata prije nego doručka i pola sata prije odlaska u krevet. U slučaju da napravite previše, ne treba baciti mješavinu, samo čuvati za sljedeći dan. Mora se uzeti na prazan želudac. Ovaj prirodni napitak čisti vaše tijelo, ali i pomaže vam u gubitku težine, bez donošenja bilo kakve promjene u ishrani.

KORISNI SAVJETI
Držite ove korisne savjete na umu:
Prema nekim stručnjacima, možete dodati sirovi med nakon što je voda kuvana kako bi zadržali hranjive tvari.


Morate znati da možete lako izgubiti 3-5 kilograma u roku od tjedan dana bez mijenjanja bilo šta drugo u okviru svoje dijete. Rezultati su različiti zbog cimeta. Postoje tri vrste cimeta dostupan u trgovinama: Ceylon cimet, indonezijski cimet, i Cassia cimet.
Morate znati da, iako Cassia se prodaje kao cimet, to zapravo nije isti začin i može, dakle, proizvesti različite rezultate. Pored toga, Cassiu nikada ne treba koristiti u visokim dozama na duži vremenski period.

UTICAJ NA TIJELO
Mješavina cimeta u prahu i meda sprečava nakupljanje masti u organizmu, kažu stručnjaci. Med je antioksidans zbog fitohemikalija, koje pomažu da se neutrališu slobodni radikali.
Cimet može uticati na razinu šećera u krvi i na način na koji se obrađuje, što daje vašem tijelu bolje šanse da ga probavi a da ga na takav način ne pretvori u masti. Prema nekim stručnjacima, abdominalna masa je osjetljivija na efekte cimeta u odnosu na