ŠARENA SLANA ROLADA


SASTOJCI
5 jaja
100 ml mlijeka
100 ml mineralne vode
100 g glatkog brašna



50 g rikule
40 g sušenih rajčica
300 g svježeg sira
100 g šunke narezane na tanke šnite
sol i papar



PRIPREMA
1. 20 g rikule oprati i posušiti na papirnatom ubrusu.

Na veliki lim od pećnice staviti papir za pečenje i lagano ga premazati uljem. Posuti opranu i osušenu rikulu.

2. Jaja, mlijeko, mineralnu pomiješati u jednoličnu smjesu, te dodati prosijano brašno, sol i papar i smjesu izliti na rikulu.

3. Peći na 180°C oko 15 minuta. Tijesto će se dići, ali kad ga izvadite će se slegnuti.

Ostaviti ga da se ohladi.

4. Pomiješati sir i narezane sušene rajčice, posoliti. Ako je smjesa pretvrda i ne da se mazati, dodati malo mlijeka.

Smjesom premazati tijesto, zatim posuti rikulom i prekriti šnitama šunke. Uviti u roladu.

5. Može se rezati odmah ili ostaviti u hladnjaku da se okusi prožmu. Meni je fina u oba slučaja.

Izvor: coolinarika.com