Pikantna pileca krilca sa umakom od jogurta i krastavca

Fina krilca egzoticnog okusa , pomalo pikantna , ali u kombinaciji sa umakom od jogurta su savrsena i za one koji ne vole ljutu hranu .

SASTOJCI
2 kg pilecih krilca



Marinada
350 ml jogurta
3 reznja cesnjaka
2 zlicice curry-ja
1 zlica naribanog djumbira
1 zlicica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
1/4-1/2 zlicice cayenne paprike



Umak od jogurta i krastavca
180 ml jogurta
1 veci krastavac
2 reznja cesnjaka
1/2 zlicice soli
1/4 zlicice kumina
2 zlicice mente

PRIPREMA
1. Krilca operi , posusi i narezi na komade ( vrskove odvoji i koristi za temeljac ) , pa ih posoli i popapri . U zdjelu za mijesanje napravi marinadu tako sto ces dodati jogurt , ribani djumbir , ribani cesnjak , curry , papriku i cayenne . Sve dobro izmijesaj i neka tako stane 15 min . Povremeno promijesaj . Nakon 15 min dodaj krilca u zdjelu sa marinadom , promijesaj i neka tako odstoje 4-24 sata .


2. U medjuvremenu napravi umak tako sto ces pomijesati skupa jogurt , naribani i ocisceni krastavac , naribani cesnjak , sol , kumin i nasjeckanu mentu . Prekrij i neka odlezi u hladnjaku 1-4 sata .


3. Ugrij pecnicu na 200 stupnjeva . Pleh oblozi papirom za pecenje , krilca izvadi iz marinade i slozi na pripremljeni pleh . Peci krilca 35-40 min dok lijepo ne porumene i dok se ne ispeku , okrecuci ih na polovici pecenja . Pecena krilca prebaci na servirni tanjur i pospi sa mentom . Serviraj sa pripremljenim umakom .