Salata od piletine i kukuruza

Jednostavna i preukusna salata koju sam mnogo puta pravila za neke posebne prilike, kao deo hladne zakuske

SASTOJCI
450 g kukuruza šećerca
300 g pilećeg filea
4 kašike susama



300 g milerama
po ukusu soli i bibera
po želji slani krekeri (kod mene slana Plazma)


PRIPREMA
1. Pileće belo meso skuvajte, odvojite od kosti i iseckajte sitno na kockice.

Drugi način, koji se meni više dopada je, da piletinu ispečete, pa onda iseckate sitno. Možete iskoristiti pečeno meso preostalo od ručka.

2. Kukuruz skuvajte u slanoj vodi, ukoliko koristite smrznuti, procedite i ostavite u cediljki da se dobro prosuši. Promešajte malo, kako bi isparilo što više vode. Na taj način kukuruz ne pušta vodu u gotovoj salati ;) . Možete upotrebiti i konzervirani.

3. Susam prepecite u maloj šerpici ili tiganju, mešajte da ne zagori i smanjite temperaturu. Pecite ga dok ne poprimi zlatnožutu boju.

Pomešajte sve pripremljene sastojke, posolite i pobiberite (biber se lepo slaže), pa dodajte mileram. Količinu korigujte po potrebi, da se sastojci lepo povežu.

Stavite u frižider da se prohladi.

Posluživanje
Servirajte uz meze i pecivo, kao hladno predjelo, ili za svoj gušt i veče uz TV, sa krekerima. Belo vino lepo nadopunjuje ovu kombinaciju namirnica ;)

Izvor: coolinarika.com