KREMASTA TORTA S JAGODAMA O KOJOJ SVI PRIČAJU….JAGODICA BOBICA

SASTOJCI
kora
15 belanaca
30 kasika secera
12 kasika brasna
3 kasike sirca


Fil 1
1 l soka od jagoda
4 kesice pudinga od jagoda

Fil 2
15 zumanaca
150 gr prah secera
1 1/2 margarin

Fil 3
400 gr belog krem slaga
1 casa kisele pavlake


Premaz
300 gr belog krem slaga
Potrebno je jos oko 800 gr jagoda

PRIPREMA
Fil 1 – Skuvati 4 pudinga u 1l soka od jagoda i ostaviti da se ohladi!

Fil 2 – Izmiksati 15 zumanaca sa secerom u prahu i skuvati na pari i ostaviti da se dobro ohladi. U posebnoj ciniji umutiti 1 1/2 margarin. Kada se zumanca ohlade izmiksati ih sa margarinom. Potom sjediniti fil 1 i fil 2 kako bi se dobio jedan krem.

Fil 3 – Umutiti 400 gr belog krem slaga sa hladnim mlekom po upustvu sa kesice i lagano promesati sa casom kisele pavlake.

Jagode ocistiti i iseci na deblje listice.

Kora – Umutiti sneg od 5 belanaca sa 10 kasika secera i dodati 4 kasike brasna i jednu kasiku sirca i lagano promesati. Sipati smesu na pleh oblozen pek papirom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni, a potom iskljuciti rernu i ostaviti koru jos kratko u rerni da se kora prosusi. Ispeci takve 3 kore.

Raspored slaganja- kora – crveni krem – jagode – fil 3 – kora – crveni krem – jagode – fil3 – kora – crveni krem – jagode – fil3 i 300 gr krem slaga