GUSJENICE - DA DJECI BUDE ZABAVNO

Izvana krckave a unutra mekane. Napravite ih, znam da ce vam se dopasti. Ja sam ih pravila bez fila, a ako vi zelite stavite fil koji volite.

SASTOJCI
oko 1kg brasna
1,5 kocka Kvasca (svježeg)
2,5kasicice soli
1 kasicica secera
200ml tople vode
200ml toplog mleka



250ml ulje
2 kom. jaja
1 jaje + malo ulja za premazivanje
Ako stavljate fil smanjite kolicine soli na 2kasicice
Malo margarina za premazivanje kiflica skoro na samom kraju


PRIPREMA
1. U vangli stavimo mleko i vodu i rastvorimo kvasac. Dodamo so, secer, ulje i jaja, promesamo i dodavajuci brasno umesimo testo. Ostavimo ga da nadoge, prekriveno pacetom. Ja ga stavljam u rerni na 50stepeni i onda brze nadoge.

2. Nadoslo testo razmesimo i podelimo ga na male loptice, velicine veceg oraha. Po zelji mozete napraviti vece loptice.

3. Svaku lopticu rasucemo i zasecemo je 5-6 ali ne do kraja, kao na slici.

4. Lagano zarolamo koricu, pocevsi od ne secenog kraja, i dibijemo valjak u formi gusenise.

5. Ovo uradimo sa sve loptice koje stavljamo u pleh sa pek papirom. Ostavimo ih da nadogu. Nadosle kiflice premazemo umucenim jajetom sa malo ulja. Pecemo ih na 200 stepeni dok ne dobiju finu boju, oko 30-40min.

Pred sam kraj kiflice nabrzinu premazemo margarinom i vratimo ih u pecnici jos 4-5 min.

Posluživanje
Mozete ih posluziti sa svemu sto vam je po volji!