Jako čokoladni, iznutra nevjerojatno nježni, izvana mrvicu hrskavi. A jednostavni za napraviti. |
SASTOJCI
Za 50 komada keksa:
2 jaja M
100 g šećera
1 žličica ekstrakta od vanilije
1 puna žličica instant kave
30 g maslaca
120 g tamne čokolade
50 g glatkog brašna
20 g kakaa
1 žličica praška za pecivo
1 prstohvat soli
100 g čokoladnih kapljica ili na kockice narezane tamne čokolade
PRIPREMA
1. Ako nemate čokoladne kapljice, prvo narežite 100 g tamne čokolade na kockice*.
U malu posudu staviti maslac i 120 g izlomljene čokolade pa otopiti na pari, vodena kupelj. Pustiti da se prohladi.
Brašno, kakao, prašak za pecivo i sol prosijati u zdjelicu.
2. U zdjeli miksati cijela jaja sa šećerom dok se ne zgusnu i udvostruče. Dodati ekstrakt vanilije i instant kavu.
U jaja lagano umiješati rastopljenu čokoladu pa smjesu sa brašnom.
Na kraju umiješati komadiće čokolade*.
Zdjelu staviti u hladnjak na 10 minuta.
3. Pećnicu zagrijati na 190° C.
Veliki lim od pećnice obložiti papirom za pečenje.
Malom žličicom vaditi tijesto i praviti hrpice razmaknute oko 3 cm jer će se tijesto malo raširiti.
Peći 8-10 minuta.
Keksi će se napuhati, a onda će splasnuti i smežurati se.
4. Kad su keksi pečeni, skupa sa papirom ih povući sa lima kako se ne bi nastavili peći od njegove topline i ostaviti da se ohlade.
Hladne spremiti u limenu kutiju.
Izvor: coolinarika.com