Brzi bakin kolač s jabukama

savršen starinski kolač 

SASTOJCI
punjenje-nadjev
800g. 6-kom. srednje veličine jabuka
biskvit
3 cijela jaja
15 žlica Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer



15 žlica suncokretova ulja
15 žlica mlijeka
15 žlica Glatkog brašna
1 Prašak za pecivo
2x na vrh noža soli
sok od limuna
mljeveni cimet


PRIPREMA

cijela jaja miksajte sa šećerom i vanilin šećerom,dodajte,ulje i mlijeko,brašno pomiješajte sa solju i praškom za pecivo i sve lagano spojite u jednoličnu biskvitnu smjesu.

Podijelite na dva djela,prvi dio ulijte u (manji 20x25cm.) kalup za pečenje prethodno premazan s uljem,pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva,za to vrijeme ogulite, naribajte jabuke,prelijte sokom od limuna(da ne potamne,dok čekaju) i dodajte cimet po ukusu.

izvadite na pola pečeni biskvit,na njega posložite naribane jabuke,pa sve zalijte preostalom smjesom za biskvit.

kolač pecite  još 10.ak minuta,isključite pećnicu i neka još bude 5.minuta u pećnici.

prohlađeni kolač izrežite i ukrasite s prah šećerom i mljevenim vanilin burbon šećerom.

Posluživanje
kolač prohladite,izrežite i ukrasite sa šećerom ..može se konzumirati i topao i hladan,a još je bolji drugi i treći dan kad jabuke "puste" svoj sok i navlaže i donji i gornji dio biskvita.