Gotovo za čas.. Koristim i smrznute borovnice.. Uvijek dobro!!! |
SASTOJCI
Sastojci za podlogu:
300 g Plazme Mljevene
100 g maslaca
Sastojci za kremu:
500 g sira mascarponea
2 dl vrhnja za šlag
2 dl jogurta
3 vanilin šećera
Sastojci za preljev:
400 g borovnica
1 žlica šećera
1 žličica oštrog brašna
1 dl vode
PRIPREMA
Preljev
Borovnice, šećer i brašno preliti hladnom vodom, promiješati i kuhati na laganoj vatri 3 – 4 minute. Ohladiti.
Podloga
Mikserom umutiti mljeveni keks i otopljeni maslac te smjesu utisuti i pripremljene čaše ili male staklenke. (oko 12 komada)
Krema
Sve navedene sastojke staviti u dublju posudu i umutiti mikserom.
Na podogu od keksa žlicom ili vrećicom za ukrašavanje utisnuti kremu te preliti hladnim preljevom.
Izvor: coolinarika.com