Pljeskavice od tikvica i feta sira

SASTOJCI
750 gr narendanih tikvica
250 gr feta sir
2 kasicice sveze mirodjije/kapra
120 - 150 gr brasna


3 komada umucena jaja
po ulusu soli, bibera i vegete
5-6 struka mladog luka, iseckati sitno beli deo i svetlo zeleni, tamni deo listova ostaviti zas alatu sa paradajzom
gustog jogurta ili grcki jogurt za posluziti sa pljeskavicama
po potrebi ulje za przenje,ili ih peci u pecnici

PRIPREMA
Tikvice oprati pa ih narendati na krupniju stranu renda.

Staviti ih u cediljku, posoliti ih i ostaviti oko pola sata da se ocede.

U medjuvremenu iseckati mladi luk, staviti u posudu i dodati izmrvljeni feta sir.

U to dodati sitno iseckanu mirodjiju i brasno i posoliti i pobiberiti i dodati malo vegete, budite pazljivi kada solite jer sir je slan.


Dodati umucena jaja i sve dobro sjediniti.

U smesu od brasna i jaja dodati ocedjene tikvice i sve dobro promesati.

U veci tiganj zagrejati ulje pa sipati po kasiku smese od tikvica, kasikom ih malo pritisnite odozgore i prziti ih oko 3-4 minute na svakoj strani.

Przene pljeskavice stavljati na kuhinjski papir da se ocede od viska masnoce.

Ove pljeskavice mozete posluziti tople ili na sobnoj temperaturi sa kasikom gustog jogurta.

Izvor:https://www.coolinarika.com