Kolač od vrhnja i višanja..Sezona je višanja...!!!Navalite..!!!

SASTOJCI
10 dag maslaca
400 ml mlijeka
1 kocka Kvasca (svježeg)
20 dag šećera +1 v.ž
50 dag Glatkog brašna Podravka/manje više po potrebi


sol
8 jaja
1 kg višanja
75 dag kiseloga vrhnja
1 Vanilin šećer Dolcela
1 Puding vanilija Dolcela

PRIPREMA
Otopiti maslac pa dodati 200 ml toplog mlijeka.Odvojiti 100 ml mješavine mlijeka i maslaca pa dodati kocku kvasca i 1 veliku žlicu šećera.Kad se digne dodati sol,brašno i zamijesiti.Nek odstoji 15 minuta.Onda dodati preostalo mlijeko i 1 jaje.Zamijesiti i nek odstoji pola sata.


Veći duboki pleh obložiti papirom za pečenje(oko 32*39 cm).Višnje očistiti i nek se ocijede dok se tijesto diže.Tijesto razvaljati ,staviti u pleh pa nek se još diže 15-tak minuta,dok vi ne pripremite nadjev.

Za preljev izmiksajte preostalih 10 dag šećera,vanilin šećer,7 jaja,kiselo vrhnje,puding i 200 ml mlijeka.Na tijesto rasporedite višnje i zalijte kiselim vrhnjem.

Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva pa peći kolač oko 30-35 minuta.

Kad se dobro ohladi,narezati ga na kocke i poslužiti.Bude ga puno pa dio možete i zamrznuti.

Izvor:https://www.coolinarika.com