Sastojci:
Tjesto:
600 g brašna,
2 žumanjka,
100 g maslac,
70 g šećera,
0,5 dl ruma,
2,5 dl mlijeka,
malo soli,
40 g svježeg kvasca
Nadjev:
200 g maslac,
200 g brašna,
2 dcl mlijeka,
100 g kakao,
300 g šećera,
1 vanilin šećer,
3 jaja ,
rum,
100 g oguljenih, poprženih, mljevenih badema
Priprema:
1. U posudicu izmrvimo kvasac dodamo 1 žličicu šećera, malo toplog mljeka i ostavimo da se digne.
Brašno prosijemo. Izmješamo žumanjke, otopljeno maslo, šećer, rum, mlijeko (toplo), dodamo u brašno i nadošli kvasac tr umjesimo glatko tijesto.
Ostavimo na toplom.
2. Za to vrijeme napravimo nadjev.
Otopimo maslac, dodamo brašno i malo popržimo. Zalijemo mljekom i mješamo da se masa zgusne.
Skinemo s ploče i ostavimo da se malo ohladi. Dodamo 200 g šećera, vanilin šećer, kakao koji smo u čaši izmiješali s malo ruma i žumanjke. Iz bjelanjaka i 100 g šećera napravimo snijeg i umješamo u nadjev.
3. Radnu površinu posipamo s brašnom. Tijesto razvaljamo na 0,5 cm, namažemo nadjevom i posipamo mljevenim bademima. Tijesno zavijemo i stavimo u maslacem premazan pekač.
Savijaču probodemo na više mjesta i ostavimo još malo da se digne u pekaču. Zagrijemo pećnicu na 180 °C i pečemo 50 minuta.
Izvor: coolinarika.com