Čokoladna savijača


Sastojci:

Tjesto:
 600 g brašna,
 2 žumanjka,
 100 g maslac,
 70 g šećera,
 0,5 dl ruma,
 2,5 dl mlijeka,
 malo soli,
 40 g svježeg kvasca



Nadjev:
 200 g maslac,
 200 g brašna,
 2 dcl mlijeka,
 100 g kakao,
 300 g šećera,
 1 vanilin šećer,
 3 jaja ,
 rum,
 100 g oguljenih, poprženih, mljevenih badema



Priprema:
1. U posudicu izmrvimo kvasac dodamo 1 žličicu šećera, malo toplog mljeka i ostavimo da se digne.
Brašno prosijemo. Izmješamo žumanjke, otopljeno maslo, šećer, rum, mlijeko (toplo), dodamo u brašno i nadošli kvasac tr umjesimo glatko tijesto.
Ostavimo na toplom.

2. Za to vrijeme napravimo nadjev.
Otopimo maslac, dodamo brašno i malo popržimo. Zalijemo mljekom i mješamo da se masa zgusne.
Skinemo s ploče i ostavimo da se malo ohladi. Dodamo 200 g šećera, vanilin šećer, kakao koji smo u čaši izmiješali s malo ruma i žumanjke. Iz bjelanjaka i 100 g šećera napravimo snijeg i umješamo u nadjev.

3. Radnu površinu posipamo s brašnom. Tijesto razvaljamo na 0,5 cm, namažemo nadjevom i posipamo mljevenim bademima. Tijesno zavijemo i stavimo u maslacem premazan pekač.
Savijaču probodemo na više mjesta i ostavimo još malo da se digne u pekaču. Zagrijemo pećnicu na 180 °C i pečemo 50 minuta.

Izvor: coolinarika.com