ZALIVENA PITA SA TREŠNJAMA

SASTOJCI
tresnje 500 gr
margarin 200 gr
secer 200 gr
rendana limunova kora 1 kasika
jaja 6
brasno 300 gr


prasak za pecivo 1/2 kesice
mleko 600 ml
kisela pavlaka 250 ml
vanilin secer 2 kesice
gustin 1 kasika
so prstohvat
secer u prahu za posipan


PRIPREMA
Umutite cetiri jajeta sa secerom, limunovom korom i malo soli.

Dodajte umuceni margarin, i brasno pomesano sa praskom za pecivo. Na kraju dodajte mleko i sve dobro izmesajte.
Pripremljenu smesu izlijte u podmazan pleh i pecite 10 minuta na 200 stepeni.

Pavlaku pomesajte sa preostalih 50 gr secera i jajima i dodajte vanilin secer i gustin.
Na testo rasporedite tresnje kojima ste prethodno odstranili kostice i zalijte pripremljenom smesom.
Pecite jos 25 minuta na istoj temperaturi. Gotovu pitu pospite secerom u prahu.