Umak od paprika, šampinjona i kajmaka


SASTOJCI
1 veća glavica crvenog luka
1 crvena babura paprika
1 zelena babura paprika
250 g šampinjona
3 vrhom pune žlice kajmaka
1 žlica senfa



1/3 žličice sušenog origana
1/3 žličice sušenog bosiljka
1/2 žličice soli
1/2 žličice papra
1 žlica maslaca
malo maslinovog ulja
100 ml vrele vode



PRIPREMA
1. U širu tavu staviti maslinovo ulje, maslac i crveni luk narezan na tanke listiće pa pržiti na srednje jakoj vatri dok luk ne zastakli.

Za to vrijeme narezati očišćene paprike na tanje trake, dodati na luk i pržiti dok malo ne omekšaju.

Očišene šampinjone narezati na ne pretanke listiće pa i njih ubaciti u tavu. Odmah dodati sol, sušeni bosiljak i origano. Dinstati 10-tak minuta na laganoj vatri pa dodati kajmak i senf. Miješati dok se kajmak ne rastopi.

2. Uliti vrelu vodu, popapriti i pustiti da sve kuha par minuta.

Poslužiti uz prženo meso ili preliti pastu ili rižu.

Izvor: coolinarika.com