Mramorni "Cream Cheese muffins"!

SASTOJCI
Suhi sastojci
220 g brasna
30-40 g kakao tamni
1-2 kasikice instant kave
1 kasikica sode bikarbone
2 kasikice vanili secera
75 gr bijelog secera
75 gr smedjeg secera
malo soli


Mokri sastojci
70 ml ulja
2.5 dl mlake vode
2 kasikice jabukovog octa (limunovog ili narandzinog soka moze u zamjenu)

Bijeli dio od sira
200 g krem sira
1 jaje
malo limunovog soka
70 g secera
100 g cokoladnih kapljica (moze i sjeckana cokolada)


PRIPREMA
Prvo da napomenem da za ove muffinse vazi pravilo  sto manje mjesanja tim bolji konacni rezultat.Mikser vam nije potreban.

U zdjelicu dodajte krem sir i jaje koji vam moraju biti sobne temperature,znaci ne direktno iz hladnjaka.U to umjesajte secer i malo limunovog soka i sve pjenjacom sjedinite u glatku masu.Cokoladu isjeckajte i dodajte u sir.Sve zajedno ostavite u hladnjak ,dok pripremate sljedece.

U drugu zdjelicu pomjesajte sve suhe sastojke :prosijano brasno sa kakaom i sodom bikarbonom,obadva secera,vanili secer,instant kavu.

Sad u suhe sastojke dodajte vodu,ulje i jabukov ocat (limunov sok ili sta vec koristite,ja sam koristila jabukov ocat) i sve izmjesajte kratko,da dobijete finu glatku masu bez grudvica.

Pripremite 10-12 korpica za mufinse (zavisi od velicine korpica ,ja sam  dobila 10 muffinsa od ove mjere)  i u svaku stavite po ravnu kasiku tamne smjese,na to po kasiku bijele smjese,pa opet malo tamne smjese i na kraju ostatak bijele.Uzmite neki stapic i svaki muffins lagano promjesajte da dobijete mramornu saru.

Pecnicu ugrijte na 180' i pecite muffinse ca 30 min.Provjerite ,ako stapic izlazi suh peceni su.

Izvor:https://www.coolinarika.com