Marijanske ružice

Ružice su punjene orasima, grožđicama, zalivene mlijekom i vanilijom, sočne, preukusne

SASTOJCI
Tjesto:
500 gr Glatkog brašna Podravka
3 jaja
100 gr margarina
1 žlica šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
1 vrećica suhog kvasca
2 dcl mlijeka
naribana korica jednog limuna



Nadjev:
200 gr margarina
200 gr šećera u prahu
200 gr mljevenih oraha
100 gr grožđica, rum



Preljev:
4 dcl mlijeka
5 žlica šećera
3 Vanilin šećera Dolcela

PRIPREMA
1. Zamjesiti tjesto i ostaviti da nadođe oko pola sata. Razvaljati na 1 cm debljine pa premazati margarinom koji smo izmiksali sa šećerom u prahu. Po tome posuti mljevene orahe, zatim grožđice (koje smo prethodno namočili sa malo ruma). Saviti u roladu i rezati na otprilike 1 cm debljine.

2. Poredati u tepsiju male roladice i staviti odmah da se peče na 180 C. Posebno prokuhati 4 dcl mlijeka sa 5 žlica šećera, pa dodati vanilin šećer.  Kad ružice blago porumene, izvaditi, zaliti mlakim mlijekom otprilike po žlicu, dvije na svaku ružicu i vratiti još desetak minuta. Kad su gotove izvaditi i zaliti sa ostatkom mlijeka.

Izvor: coolinarika.com