Mali, prhki i šareni keksići, koji hipnotišu izgledom i zavode ukusom |
SASTOJCI
400g Glatkog brašna Podravka
60g samljevenih Badema Dolcela
250g putera/maslaca
100g šećera u prahu
1 jaje
1 žlička naribane kore limuna
prstohvat soli
+ prehrambena boja
+ mini šarene perlice
PRIPREMA
1. Iz navedenih sastojaka (osim perlica i boje) zamjesimo tjesto.
Tjesto razdjelimo na dva dijela. U jedan dio dodamo malo prehrambene boje i još jednom premjesimo, da se tijeSto jednakomjerno oboji.
Zavijemo svaki dio tijesta posebno u prozirnu foliju i ostavimo u hladilniku za 30 minuta.
2. Nakon 30 minuta, uzmemo tijesto iz hladilnika i razvaljamo tanko, svaki dio posebno, u približno velik kvadrat. Ili, kao ja, tijesto damo u vrečku za zamrzivač, i razvaljamo, svako posebno. Tako dobijemo 2 potpuno jednako velika komada tijesta i nije potrebno obrezivanje.
Položimo prvo neobojen komad tjesta, a preko njega ofarban.
3. Zavijemo tjesto u roladu.
4. Na pladanj položimo komad pek papira i na njega istresemo šarene perlice.
Položimo tijesto na perlice i dobro povaljamo, da je cijela "rolada" tijesta u perlicama.
5. Tijesto zavijemo tijesno u pek papir i damo u hladilnik za sat-dva, da dobro očvrsne. Ili u zamrzivač za 30-45 minuta.
6. Nakon toga, roladu narežemo oštrim i tankim nožem na 0,5cm fetice. Složimo ih na pekač obložen pek papirom i pečemo 12-15 minuta u pećici ugrijanoj na 180 stepeni.
Pečene keksiće pustimo na pekaču da se ohlade i očvrsnu.
7. Ohlađene keksiće šareniće čuvamo u limenoj kutiji.... ili odmah navalimo na njih.....
Izvor: coolinarika.com