Meksičke palačinke



Sastojci:
1 manja glavica crvenog luka (kapule)
1 žlica ulja
125 grama mljevene govedine
sol
papar



1 ljuta aleva paprika
2 žlice graha iz konzerve
3 žlice kukuruza šećerca
1 ljuta papričica
2 rajčice
3-4 palačinke
40 g gauda sira
peršin za ukras



Priprema:
Očistiti luk, sitno ga isjeckajte te ga stavite da se dinsta na ulju dok ne postane staklast. Dodajte potom mljeveno meso i sve zajedno dinstajte na laganoj vatri. Mesu dodajte sol, papar i aleva papriku. Ocjedite grah i kukuruz. Papričice i rajčice operite, očistiti i isijecite na sitne komadiće. Ovako isjeckano povrće dodajte mesu, pažljivo promiješajte, te pecite još cc 10 minuta. Tavu zagrijte na 200 °C. Ispecite 3-4 palačinke koje ćete pripremiti po klasičnom receptu za palačinke s time da ćete dodati malo više soli u smjesu za pripremu.

Svaku palačinku napunite pripremljenim umakom od mljevenog mesa, te ih poredajte jednu do druge u posudu za pečenje. Naribajte sir preko palačinki i zapecite ih još 10 minuta. Operite, osušite i isjeckate nekoliko listića svježeg peršina te njime ukrasite gotove, pečene palačinke. Poslužite ih tople. Za nešto ljući ukus ovog specijaliteta može se dodati meksički Chili umak.

Uz njih kao prilog  paše sezonska salata ili kiselo vrhnje.

Izvor: recepti-svijeta.com