SASTOJCI
Kuglof
4 jaja
370 g brasna
300 gr secera
250 gr maslaca
1 kasikica praska za pecivo
1/2 kasikice sode bikarbone
1 kesica vanili secera
3 kasikice sitno narendane narandzine korice
2.5 dl jogurta
55gr bijele cokolade
55 gr tamne cokolade
Cokoladna glazura
250 gr tamne cokolade
125 gr neslanog margarina
50 ml vode
PRIPREMA
Prosijte i dobro izmjesajte brasno, prasak za pecivo i sodu bikarbonu.Ostavite na stranu.
Izmiksajte jaja, secer, vanili secer pjenasto.Dodajte omeksali margarin i dalje miksajte jos par minuta.
U to dodajte lagano mjesajuci prosijano brasno i jogurt.
Dobivenu smjesu podjelite na dva jednaka djela.
Posebno otopite bijelu cokoladu sa 20 gr maslaca i posebno crnu cokoladu sa 20 gr maslaca, ostavite da se malo hladne.
U jedan dio smjese umjesajte otopljenu bijelu cokoladu i izrendanu narandzinu koricu, a u drugi dio umjesajte otopljenu crnu cokoladu.
Uzmite kalup za kuglof, ja imam silikonski i ne podmazujem ga i uspite pola od bjele smjese, poravnajte.
Preko toga pola crne smjese, pa lagano poravnajte.Ponovite dok ne potrosite svu smjesu.Uzmite uski noz i napravite sare!
Pecnicu ugrijte na 180* i pecite kuglof oko50-55 min.
Provjerite stapicem, ako je suh peceno je.
Ostavite ga da se malo prohladi i pazljivo ga izvadite iz kalupa i ostavite da se skroz ohladi.
U medjuvremenu napravite cokoladnu glazuru, tako sto cete otopiti cokoladu, maslac i malo vode na laganoj vatri.
Neka se glazura prohladi i prelijte je preko kuglofa!
NAPOMENA
U kuglof ide sve zajedno 250 gr margarina, od toga cete u samu smjesu staviti 210 gr ,a ostatak maslaca podjeliti na dva puta po 20 gr za otopiti crnu i bijelu cokoladu!!
Izvor:https://www.coolinarika.com
Kuglof
4 jaja
370 g brasna
300 gr secera
250 gr maslaca
1 kasikica praska za pecivo
1/2 kasikice sode bikarbone
1 kesica vanili secera
3 kasikice sitno narendane narandzine korice
2.5 dl jogurta
55gr bijele cokolade
55 gr tamne cokolade
Cokoladna glazura
250 gr tamne cokolade
125 gr neslanog margarina
50 ml vode
PRIPREMA
Prosijte i dobro izmjesajte brasno, prasak za pecivo i sodu bikarbonu.Ostavite na stranu.
Izmiksajte jaja, secer, vanili secer pjenasto.Dodajte omeksali margarin i dalje miksajte jos par minuta.
U to dodajte lagano mjesajuci prosijano brasno i jogurt.
Dobivenu smjesu podjelite na dva jednaka djela.
Posebno otopite bijelu cokoladu sa 20 gr maslaca i posebno crnu cokoladu sa 20 gr maslaca, ostavite da se malo hladne.
U jedan dio smjese umjesajte otopljenu bijelu cokoladu i izrendanu narandzinu koricu, a u drugi dio umjesajte otopljenu crnu cokoladu.
Uzmite kalup za kuglof, ja imam silikonski i ne podmazujem ga i uspite pola od bjele smjese, poravnajte.
Preko toga pola crne smjese, pa lagano poravnajte.Ponovite dok ne potrosite svu smjesu.Uzmite uski noz i napravite sare!
Pecnicu ugrijte na 180* i pecite kuglof oko50-55 min.
Provjerite stapicem, ako je suh peceno je.
Ostavite ga da se malo prohladi i pazljivo ga izvadite iz kalupa i ostavite da se skroz ohladi.
U medjuvremenu napravite cokoladnu glazuru, tako sto cete otopiti cokoladu, maslac i malo vode na laganoj vatri.
Neka se glazura prohladi i prelijte je preko kuglofa!
NAPOMENA
U kuglof ide sve zajedno 250 gr margarina, od toga cete u samu smjesu staviti 210 gr ,a ostatak maslaca podjeliti na dva puta po 20 gr za otopiti crnu i bijelu cokoladu!!
Izvor:https://www.coolinarika.com