Brzi hljeb sa sirom - toliko brzo se spremi da se vrijeme pripreme gotovo i ne računa, samo toliko koliko traje pečenje
SASTOJCI
250 g mladog - sitnog sira
250 g Glatkog brašna Podravka
1 kom jaje
2 kašičice Praška za pecivo Dolcela
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
PRIPREMA
Sve sastojke zamijesiti u glatko tijesto, oblikovati veknu i dobro uvaljati u brašno
Prenijeti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje, zasječi po vrhu oštrim nožem na par mjesta
peći u rerni zagrijanoj na 180 C 45 minuta
Izvor:https://www.coolinarika.com
250 g mladog - sitnog sira
250 g Glatkog brašna Podravka
1 kom jaje
2 kašičice Praška za pecivo Dolcela
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
PRIPREMA
Sve sastojke zamijesiti u glatko tijesto, oblikovati veknu i dobro uvaljati u brašno
Prenijeti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje, zasječi po vrhu oštrim nožem na par mjesta
peći u rerni zagrijanoj na 180 C 45 minuta
Izvor:https://www.coolinarika.com