Albertove kifle - najpopularnije na balkanu!


 Sastojci 
1 kg Glatko brašno
suhi kvasac (7 g)
0.5 L mlijeka
200 ml ulja
4 kašikice šećera



4 kašikice soli
2 jaja
1 bjelanjak
1 kašika sirćeta jabukovog


PREMAZ: 
1 žumanjak,
2 kašike vode  

Priprema     
1.     Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka i da odstoji oko 60 minuta pokriveno u zdjeli na sobnoj temperaturi.Kad su odstojale premijesiti ih na vrlo malo ulja i formirati loptice.     

2.     Nauljiti površinu,uzeti jednu lopticu i razviti,zarolati i malo rastanjiti.I tako svaku kiflicu.     

3.     Svaku kiflicu složiti na pleh sa pek papirom i premazati ih premazom.Posoliti.     

4.     Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stupnjeva oko 20-ak minuta ovisno od pećnice.     

5.     Služiti ih još dok su tople.

Izvor: coolinarika.com