SVJETSKI POZNATA POSLASTICA ZA 20 MINUTA GOTOVA

SASTOJCI
1 Cheesecake Dolcela
1 žlica Kakaa u prahu Dolcela
3 žlice mlijeka


 
60 g maslaca
350 ml mlijeka
300 g svježeg sira (mascarpone)
150 g čokolade


 
PRIPREMA
Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.

Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 24 cm).

Utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu.

Stavite u hladnjak na 20 minuta.

Prašak za pripremu kreme uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom (3 minute) da dobijete kremu.

Dodajte sir mascarpone i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.

Dvije trećine kreme nanesite na ohlađenu podlogu u kalupu.

U ostatak kreme umiješajte otopljenu čokoladu.

Dobivenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim u kremu u kalupu za torte utisnite loptice (u obliku saća).

POSLUZIVANJE
Tortu dobro ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa i poslužite.

SAVJET
Umjesto u obliku loptica, čokoladnu kremu možete nanijeti u obliku spirale ili išarati u obliku mreže.