Pages

TOPLI SENDVIČI

Stari, dobri, i pomalo zaboravljeni topli sendviči... 

SASTOJCI
Za 12 sendviča:
1 paket crnog tost hleba
400 gr mladog sira
2 jaja
3 šnite slanine, iseckane na kockice
4 kašike ajvara
3 kašike majoneza (ili kis. pavlake)
malo bibera



Dodaci po želji:
tvrdo kuvano jaje
1 kašika senfa
ostaci salamice



PRIPREMA
1. Tamni tost je savršen izbor za tople sendviče! Kad se na njega nanese fil, i to ne štedeći, da bude deblji sloj, sendviči su prelepi, hleb hrskav, a fil sočan...

2. U činiju staviti sve sastojke za fil, i promešati ih. Sir izgnječiti viljuškom, ali, ne previše... Neka se vide komadići sira i slaninice...

3. Tepsiju iz rerne prekriti peki papirom, pa na njega složiti parčad tosta. Fil stavljati kašikom, već sam naglasila, ne štedeći ga, neka ga bude dovoljno!
Uključiti rernu na 170 stepeni, a po mogućstvu i ventilator.

4. Staviti ih u rernu da se peku, dvadesetak minuta, dok sendviči ne dobiju lepu boju.

5. Naravno, sastojci za fil se mogu menjati po želji, i mogućnostima... ja jedan deo ostavim bez ajvara (najstariji sin ne voli ajvar), ali, dodam senf i kuvano jaje iseckano na kockice.
Često dodam i salamicu iz frižidera, ili narendam trapist odozgo...  Kako god, obožavamo ih!

Izvor: coolinarika.com