Pages

Varaždinski klipići-uspijevaju svaki put


SASTOJCI
– 600 gr oštrog brašna
– 40 gr svježeg kvasca
– malo šećera
– malo soli
– 1/2 l mlakog mlijeka


– 2 dl ulja
– malo ulja za razvaljati tijesto
– žumanjak za mazanje
– sol za posipanje
– ostali posip po volji

PRIPREMA
1. Kvasac razmutite s malo šećera u malo mlakog mlijeka neka se digne…

2. Dodajte u prosijano brašno, u kojem je ulje, sol, u sredinu dignuti kvasac…

3. Mijesite lagano uz dodatak mlakog mlijeka koliko ga brašno prima (tijesto treba biti
dosta mekano i dobro istučeno)…


4. Napravite 21 hljepčić i pustite da se malo “odmori”…. Trgajte komadiće nauljenim
rukama ….

5. Na lagano nauljenoj plohi razvaljate hljepčiće i napravite klipiće, (kiflice), ne patite
ako nisu svi pravilni…

6. Složite u protvanj (posudu za pečenje), namažite umućenim jajetom, posolite, pospite
drugim posipom ili nečim drugim po ukusu i pustite da malo diže (na slici je dupla
tura)…

7. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 C 30-tak minuta

Izvor:http://www.najbolji-recepti.com/