Pages

OVAKVO JAGNJEĆE PEČENJE JOŠ NISTE PROBALI! OTKRIT ĆU VAM SVOJ TAJNI RECEPT KOJI SAM DOBILA DAVNO JOŠ DOK SAM BILA VRLO MLADA!

Evo i mog nacina spremanja jagnjetine… Svaka domacica ima neku svoju tajnu, a vi dodajte svoju:D
SASTOJCI

3 kg jagnjetine/ plecka sa rebarcima/
po ukusu soli
senfa
1 dl mesavine vode i belog vina
0,5 dl ulja
zacini po zelji ruzmarin


PRIPREMA
Jagnjetinu oprati i prosusiti.

Zarezati meso na vise mesta
duz plecke da bi bolje primilo
zacine.

Pomesati vodu, belo vino, ulje
i ruzmarin i staviti u vatrostalnu
posudu u kojoj ce se peci meso.

Jagnjetinu dobro posoliti, utrljati
so svuda po mesu.
Po zelji u zaseke
i po povrsini mesa premazati senf.


Spustiti meso u posudu i prekriti
alu-folijom.

Peci meso najpre pokriveno folijom
na 200 stepeni. Povremeno vaditi
posudu, okretati meso i zalivati
sokom koje je pustilo. Pred kraj
pecenja skinuti foliju i ostaviti jos
15 minuta da se uhvati lepa korica.

Malo prohladiti i servirati uz krompir
koji ste ispekli kraj mesa.

Izvor:http://www.vicevizapet.info