Meze od krastavca i sira

Nema baš mnogo recepata sa sirovim krastavcima, a ovaj je jednostavan i na oko primamljiv..

SASTOJCI
1 krastavac
100 gr feta sira
50 gr rikote (ili sitnog sira)



1 češanj belog luka
1 kašika seckane mirođije (može i suve)
po ukusu bibera
za dekoraciju : čeri paradajzići, peršun, mirođija..



PRIPREMA
1. Oprati i osušiti krastavac i preseći ga po dužini na pola. Kašičicom izdubiti sredinu sa semenom.

2. U činijici izgnječiti fetu, dodati rikotu (sitni sir), seckani beli luk i seckanu mirođiju i sve dobro izmešati.

3. Dobijenom masom napuniti polutke krastavca, malo prohladiti u frižideru, pobiberiti, pa seći oštrim nožem komade širine 2 cm.

4. Dekorisati po želji (ja sam imala minijaturne čeriće) i poslužiti.

5. Odlično je kao meze uz pićence, a može da bude prilog, salata, deo fingerfood posluženja..