Pages

Lisnato testo (bez margarina)

Savrseno, ukusno, lisnato testo...

SASTOJCI
500 gr brasna
130 ml ulja
1 zlicica soli
200 ml vode



Preliv
120 ml ulja

Fil
sir, jabuke, spinat
100 gr skrob, niseste



PRIPREMA
1. Izmesite testo od brasna, soli,ulje i vode. Mesite ga nekoliko minuta, dok ne postane fino,glatko, ni mnogo jako, ni mnogo meko.
Podelite testo na dva dela.
Svaki dio rasucite koliko mozete, sto tanje, to bolje.
Preko testa, narosite skrob, niseste, treba kora da bude bela od skroba.
Pocnite sa preklapanjem, a kada dobijete pravouganu lentu, opet je premazite skrobnim brasnom, pa je jos dva puta preklopite.

2. Isto to napravite sa dva dela.
Svaki dio testa razvijte velicine pleha u kojem cete peci.
Presecite na 4 dela.
Na svaki dio stavite fil, pa savijte testo samo malo, koliko da se zatvori.
U plehu naredite svaki rolatic, pa kada ste stavili svih 8, onda ih presecite na velicinu koju zelite.
120 ml ulja zagrijte i prelijte preko rolatica.
Stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 220 stepena.


3. Za fil, ja sam ovaj put stavila 2 jaja i otprilike 250 gr sira.

Posluživanje
Fil napravite po vasem ukusu, moze biti i slani i slatki.

Izvor: coolinarika.com