Pages

Cream Cheese Brownies

recept je tako dobar

SASTOJCI
1 salica = 250 ml

Za browniese:
2 šalice šećera
1 šalica ulja
4 velika jaja



6 žlica gorkog kakaoa
1 žlica vanilija arome ili 1 vanili šećer
1,5 šalica brašna
oko 0,5 dl mlijeka



Za fil od sira:
125 g putera/maslaca-margarina
250 g krem sira (sobne temperatura) ABC ili slično
1/2 šalice šećera
2 velika jaja
2 žlice brašna

PRIPREMA
1. Pečnicu ugrijte na 170oC.
Browniesi: U velikoj posudi izvmješajte sve sastojke za browniese dok se ne sjedine. Na kraju umješajte brašno.

2. Fil od sira: U drugoj posudi mikesrom pjenasto izmješajte maslac i krem sir. Dodajte ostale sastojke i sve sjedinite.

3. Namastite i pobrašnite li (22x33cm) izlijte pola smjese za browniese, preko toga izlijte fil od sira i preko sira izlijte otatak smjese za browniese. Zatim uzmite nož i sve to malo pomješajte radeći krugove u tijestu, tek toliko da se dvije smjese malo sjedine

4. Pecite oko pola sata na 200 o C kolač je pečen kada se rub kolača počne pomalo odvajati od lima i kolač dobije zlatno-smeđi boju.

Posluživanje
Gotov kolač staviti u hladnjak na sat-dva ili preko noći. Probala sam gore stavljati čokoladnu glazuru, ali onda više nije fino hrskav i rustikalan!

Izvor: coolinarika.com