Pages

Belo meso - ideja za 20min ručak

Par sekundi, po par sekundi, par minuta, po par minuta /ukupno 20 minuta/ i bogovski ručak.  Kada sam recept videla u jutarnjem programu,  jedne naše tv,  znala sam da je to, to.

SASTOJCI
1 belo meso
1 puna velika kašika putera
1 kašičica mešavine suvog začina /majčina dušica, žalfija, ruzmarin, majoran, korijander i ko voli čili u prahu/



200g pavlake za kuvanje
100-150g gorgonzole
so, biber



PRIPREMA
1.      Belo meso iseći na kockice, ali tako da se ne preseče do kraja. Posolitii ga i pobiberiti.

2.     Na dno tiganja prosuti suve začine, pa dodati puter da se zagreje par sekundi, tek da zamiriše suvo bilje. Propržiti meso par minuta sa obe strane. Ono će upiti arome začina.

3.      Sada parčiće gorgonzole utisnuti, gde stignete, izmedju kockica mesa, a ostatak spustite u tiganj. Okrenite meso i pustite par sekundi da se sir otapa, a meso ga upija.

4.     Naliti tečnu pavlaku i krčkati par minuta sa obe strane.  

Posluživanje
Meni je prijalo uz kisele krastavčiće.

Izvor: coolinarika.com