Slana torta sa tost hlebom


SASTOJCI
fil
400 gr majonez
2 čaše kisele pavlake
4 trdo kuvana jajeta
4 manja kisela krastavca
200 gr šunke
100 gr feta sira
2 kašike kečapa
150 gr rendani kačkavalj

kora
1 pakovanje tost hleba(20 parčeta)
za ukrašavanje
1 čaša kisele pavlake
veza francuskog peršuna

PRIPREMA
Od navededenih sastojaka prave se dve “totre”

Pomešati majonez i pavlaku i podeliti na tri dela. u prvi deo dodati rendana tvrdo barena jaja i seckane krastavčiće

U drugi deo staviti dve kašike kečapa,šunku i feta sit. u treći deo dodati rendani kačkavalj

Sa tosta pažljivo odstraniti koru.Ređati tri parčeta jedno do drugog.Staviti polovinu prvog fila.

ponovo staviti tost ,pa polovinu drugog fila.

Preko trećeg reda staviti polovinu trećeg fila.

premazati pavlakom, posuti peršunom ili kačkavaljem napraviti još jednu takvu tortu.
Ohladiti i seći na šnite debljine dva santimetra

Veoma jednostavna i brzo pripremljena slana torta.Najbolje ja kad prenoći, da hleb upije fil i omekša.

Izvor:https://www.coolinarika.com