Ovo je PRAVA NAMENA čuvenog spinera i on uopšte nije igračka za decu, NE ZAVARAVAJTE SE


Dok jedni govore kako spiner, popularna igračka koja je zaludela ceo svet, opisuje trojednog Boga (otac, sin i Sveti duh), drugi kažu da širi jeres, dok su treći uvereni kako je simbol Sotone.

Novinar portala “Hriščan tudej” objasnio je kako je trokraka igračka povezana sa konceptom svetog trojstva.


– Već ranije su stvari sastavljene iz tri dela, poput deteline s tri lista, služile kako bi se opisala trojedna narav boga, a spiner ide korak dalje jer se vrti pa možda bolje prikazuje dinamičku prirodu, jednakost i povezanost Boga – ističe, ali odmah upozorava:

– Opasnost leži u tome što, čim pokušavate da objasnite Boga, pre ili kasnije zabrazdite u jeresi – piše u tekstu.

Za razliku od nekih koji misle da bi na svakoga ko propoveda i upoređuje sveto trojstvo trebalo baciti anatemu, Džozef Hartrop zaključuje kako, ako ništa, spiner može podstaći mnoge hrišćane da “aktivnije razmišljaju o Bogu”.


– Sveto trojstvo je koncept katoličanstva koji je najteže objasniti – ističe Stefani Mekgilivrej, koja radi u katoličkom samostanu i kaže kako spiner može pomoći u tome kada su u pitanju mladi ljudi.

Ali kako to obično biva, pojavile su se i teorije zavere, koji u tri kraka spinera vide tri šestice, a u načinu na koji se drži, gest koja simbolizuje jarca, odnosno đavola. Naravno, neizbežni su i oni koji u svemu vide masone i iluminate.