Pages

OD SVIH RECEPATA ZA SLADOLED KOJE IMAM, OVAJ JE NAJBOLJI I UBJEDLJIVO NAJSLIČNIJI KUPOVNOM

Obogacen raznim okusima daje ukus potpune fantazije u vrucim ljetnjim danima…

SASTOJCI
1L mlijeka
500 GR secera
1 kasicica limontusa
5 kesica bijelog slaga
1 casa kisele pavlake
2 dcl hladne vode


PRIPREMA
Skuvati mlijeko sa secerom (moze i 300 gr secera jer je mozda 500 gr preslatko).U prohladjeno (mlako) dodati limontus, promijesati i staviti u zamrzivac nekoliko sati dok se ne stegne.Moze preko noci.Izmutiti slag sa vodom.To ce da bude prilicno gusto, ali to mora tako po receptu. Dodati pavlaku i masu iz zamrzivaca.

E sad, skrenuta mi je paznja da je sustina pravljenja u sledecem:da se to muti 15 minuta, ISKLJUCIVO u jednom pravcu.Zasto je to tako, ne znam, ali zbog necega mora.Tako umucen sladoled predstavlja osnovnu masu.


Ona moze da se podjeli u nekoliko posuda i da se svaki od njih obogati razlicitim ukusima:ekstrakti, umucen Eskimko sladoled (ili neki drugi),seckano suvo ili svjeze voce, kafa, kapucino…Kombinujte ukuse po zelji, ukrasiti slagom, vocnim ili cokoladnim prelivima.