NAPRAVITE GA SAMI: Melem koji MORATE da imate u svom domu!

Tvrde da leči mnogobrojne bolesi. A možete da ga napravite i sami…

Za ovaj melem potrebno vam je
– 400 ml hladno ceđenog ulja, po mogućnosti maslinovog. Nije isključeno ni kokosovo ulje ako volite lep i jači miris
– 1 jaje, po mogućnosti domaće, organsko
– 60 g pčelinjeg voska


PRIPREMA
Skuvati jaje, uzeti žumance i izgnječiti. Staviti ulje u šerpicu i u njega vosak. Uključiti na laganu vatru.
Kad se vosak otopi, dodajemo žumance. Malo po malo, mrvicu po mrvicu stavljamo u šerpicu. Ulje treba da pucketa, ako počne da peni sklonite s vatre, pa opet vratite dok ne umešate celo žumance.

Nakoan toga, procedite kroz cediljku i sipajte u teglu. Dobro bi bilo da dok se ne stegne promešate nekoliko puta da vosak ne bi pao na dno.

PRIMJENA
Mast je veoma efikasna. Ako se mast koristi za obloge, potrebno je ugrejati na vodenoj pari (na otprilike 40 stepeni)

Ovaj melem pomaže kod
1. Upalu sinusa: Istopite mast u kašičici i odmah naspite u pipetu. Da se ne bi mast stegla, radite ovo brzo. Ukapajte u nos dva puta dnevno sa intervalom od jednog sata. Lekari tvrde da možete se otarasiti i mesečnog sinusitisa. Mast “probija” sinuse i povlači na sebe sav gnoj sa velikom jačinom.

2. Gnojni otitis: Savijeni komadić vate, umočeni u ovu mast staviti u uho. Po potrebi menjati, uz to mazati mast i iza uha. Mast izvlači sav gnoj. Tako se leče svi otitisi, ne samo gnojni.

3. Gnojna angina, apcesi u grlu, upala krajnika: Staviti mast u grlo i obloge na vrat. Ako se radi uveče, ponavljajući proceduru 2-3 puta, ujutru apces puca.

4. Bronhitis, bol u želucu, crevima, čirevi na telu, čmičke na očima: Tri puta na dan pre obroka, uzimati po pola kašičice masti.

5. Ženske bolesti: fibromioma do 10 nedelja, ciste na jajnicima, upale, mastitis. U vaginu se stavljaju tamponi sa ovom masti ujutru i uveče. Postoje tvrdnje da posle desetak dana, od ciste bi trebale da ostanu samo uspomene. Za fibromiome treba duže vremena. Kod mastitisa, na grudi se stavlja papirna salveta, umočena u mast, a preko nje najlon kesa. Po mogućnosti, menjati na svaka 2 sata.


6. Opekotine, čirevi, rane, otoci, zubobolja, bol u zglobovima: Nanosi se na obolelo mesto preko noći i umotava se. Možete samo komadićem vate, natopljenim u mast, ako rane nisu velike.
Kod zubobolje – mast se uzima čistim prstom i maže se bolni zub i desni.

7. Troficki čirevi, gangrena: takođe stavljati papirne salvete natopljene mašću i menjati na svaka 2 sata. Iz rana bi trebalo da počne da curi gnoj.

8. Kod lečenja hemoroida: pravi se tampon od gaze i stavlja se u anus preko noći, 8 – 10 dana ili dok ne dođe do poboljšanja.

9. Sve što se maže – radi se uveče noć. Obloge na bolesne zglobove, kolena – umotavati.

10. Mast je dobra za ojačavanje noktiju: utrljati u nokte preko noći.

Izvor: prva.rs