Pages

LEDENI KOLAČ SA VIŠNJAMA PRAVO JE ZADOVOLJSTVO IMATI OVAJ RECEPT


SASTOJCI
Za kremu
– 2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
– 500 ml mleka
– 10+5 kašika šećera u prahu
– 200 ml slatke pavlake
– 2 čaše kisele pavlake
– 1 kesica želatina

I još
– oko 200 g keksa
– 1 velika kutija piškota
– po potrebi voćnog soka (za natapanje piškota i keksa)
– 100 g bele šlag kreme
– 100 ml gazirane vode
– oko 400 g višanja
– 1 kašika griza

PRIPREMA
Puding sa 10 kašika šećera skuvati u mleku i skloniti da se ohladi. Ohlađen puding izmiksati, dodati mu kiselu pavlaku i 5 kašika šećera i lepo umutiti, pa postepeno dodavati umućenu slatku pavlaku da se sve sjedini.

Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u fil, pa ga staviti u frižider. Višnje očistiti od koštica i iscediti sok, pa im dodati kašiku griza i izmešati.

Keks umakati u sok i ređati ga na dno pleha, preko njega staviti polovinu fila i na fil rasporediti polovinu oceđenih višanja.

Zatim poređati piškote umakane u soku, preko njih naneti preostali fil i preko fila staviti ostatak višanja. Šlag kremu umutiti sa kiselom vodom i premazati kolač. Ostaviti ga u frižider da prenoći.