SASTOJCI
Za 1. smjesu
mljeveno meso puretina,
junetina … prema želji
luk (ja sam imala ljubičasti, ali bolji je srebrenac)
jaja
začini (sol, papar, crvena paprika,vegeta i sl.)
x
Za 2. smjesu
sir (ribani i u kockicama)
kruh namočen u mlijeko i iscijeđen
lišće peršuna i ljupčaca (vegete) c. paprika i luk dinstani
jaja
začini (sol, papar, vegeta i sl.)
PRIPREMA
Naprave se dvije smjese od navedenih sastojaka. Svaka posebno se stavi između dva
pekpapira ili prijanjajuće folije i razvalja se na cca 1,5 cm debljine.
Jedna tamnija, od mesa a druga, bijela od sira i kruha.
Prebaci se svijetla preko tamne (a može i obratno) uz pomoć papira i zarola se u roladu.
Peče se cca 35 – 40 min na 220 °C. Pusti da se malo prohladi i nareže na šnite. Uz neki
povrtni prilog i salatu, lagan i ukusan ručak!
Na isti način može se klasična mesna štruca filati i porilukom, prethodno pečenom, uz
dodatak jaja. Zarolanu sam obložila pancetom.
I ova povrtna je jako fina, nekima i bolja od prethodne.
Za 1. smjesu
mljeveno meso puretina,
junetina … prema želji
luk (ja sam imala ljubičasti, ali bolji je srebrenac)
jaja
začini (sol, papar, crvena paprika,vegeta i sl.)
x
Za 2. smjesu
sir (ribani i u kockicama)
kruh namočen u mlijeko i iscijeđen
lišće peršuna i ljupčaca (vegete) c. paprika i luk dinstani
jaja
začini (sol, papar, vegeta i sl.)
PRIPREMA
Naprave se dvije smjese od navedenih sastojaka. Svaka posebno se stavi između dva
pekpapira ili prijanjajuće folije i razvalja se na cca 1,5 cm debljine.
Jedna tamnija, od mesa a druga, bijela od sira i kruha.
Prebaci se svijetla preko tamne (a može i obratno) uz pomoć papira i zarola se u roladu.
Peče se cca 35 – 40 min na 220 °C. Pusti da se malo prohladi i nareže na šnite. Uz neki
povrtni prilog i salatu, lagan i ukusan ručak!
Na isti način može se klasična mesna štruca filati i porilukom, prethodno pečenom, uz
dodatak jaja. Zarolanu sam obložila pancetom.
I ova povrtna je jako fina, nekima i bolja od prethodne.