Pages

PILECI PAPRIKAS! Vrlo jednostavno pikatno jelo od piletine, krumpira i paprika obogaceno sa zacinima, fantasticnog okusa!


Sastojci
4 komada pileci batak
3 krumpir
3 paprike
2 luk
4 cesnjak

400ml rajcica ( pelati )
2 zlice secer
2 zlice mljevena paprika
2 zlicice ljuta mljevena paprika
2 zlicice dimljena mljevena paprika
2 zlicice kim
1 zlica origano
2 lovorov list
3 zlice persin
1 zlica korijander
2 zlice koncentrat od paprika ( ako nadete)
ulje
2 limun, sok

1 kokosja kocka za juhu
sol, papar

Priprema
1.
Meso malo osusiti sa papirnatim ubrusom, posoliti i popapriti.
Mozete koristiti samo batke ili mijesano; prsa i batke.
2.
Staviti prziti na stranu s kozicom - 4 minute, okrenuti i prziti drugu stranu 2 minute.
3.
Izvaditi na tanjur i pokriti. Korica mora biti hrskava.
4.
U loncu gdje se meso przilo, dodati sitno nasjeckan luk i papriku narezanu na trakice.
Prziti na srednjoj temperaturi oko 10 minuta.
Na kraju dodati cesnjak i prziti jos 1 minutu.
Zaliti s vodom i dodati kokosju kocku za juhu
5.
Dodati poprzeno meso. Ako je potrebno, doliti jos malo vode, da meso bude pokriveno.
Umijesati sve tri vrste paprike i kuhati na srednjoj temperaturi oko 40 minuta.

6.
Krumpir oguliti i nasjeckati na male kocke.
Dodati u meso, jos malo posoliti, popapriti, dodati pola persina i pola korijandera, origano, lovorov list, paprika koncentrat ,kim, secer i pelate/rajcicu. Ako je premalo vode dodati jos oko 200ml. Promijesati.
Kuhati jos oko 15-20 minuta da krumpir potpuno omeksa i tekucina na pola ispari.

7.
Kad je gotovo, dodati ostatak nasjeckanog persina, korijandera i preliti sa limunovim sokom, promijesati.
Ostaviti da odstoji pola sata.
Najbolje je slijedeci dan kad odstoji u hladnjaku preko noci. :)

8.
Posluzite kako je, a super je i uz rizu.

9.
Nemojte izbaciti niti jedan sastojak jer svaki daje ovom jelu fantastican okus!

Tagovi