Pages

JEDNOSTAVAN JAGODIČASTI DESERT SA KOJIM DEFINITIVNO NEĆET IMATI PUNO POSLA



POTREBNO:
5 jaja
200 g tamne čokolade
200 g maslaca
200 g šećera

100g brašna
4 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
300 g jagoda

PRIPREMA:
Jagode očistiti i nasjeckati na sitnije komadiće.
Otopiti čokoladu zajedno sa maslacem. Možete to napraviti ili na tihoj vatrici u lončiću ili u mikrovalnoj. Uz miješanje malo prohladite ovu otopljenu mješavinu čokolade i maslaca jer ne smije biti prevruće kada se bude ulijevalo k ostalim sastojcima.

Miksati cijela jaja sa šećerom par minuta dok ne postanu pjenasta masa. Dodati tada otopljenu čokoladu i maslac, promiksati da se sve sjedini i postane jednolično tamno. Dodati tada brašno sa praškom za pecivo i kakao. Na kraju ručno umiješati nasjeckane jagode.
U lim za pečenje srednje veličine preko papira za pečenje istresti dobivenu masu s jagodama, poravnati i peći u pećnici na 180C 25 minuta.
Prohladiti, rezati na komade i poslužiti uz slatko vrhnje ili sladoled.
Dobar tek!