Grasak pire


SASTOJCI
500 gr smrznutog ili svezeg graska
1 sup.kasika maslaca (ili 2 sup.kasike ulja)
3-4 cena belog luka
so po ukusu


PRIPREMA
Staviti grasak da se kuva u malo vode (da predje 1 prst preko graska) kad provri dodati soli i jedan veci cen belog luka isecen na par delova.

Kad je grasak skuvan (oko 15-20 minuta) procediti ga i ostaviti oko 150 ml vode u kojoj se kuvao da bi mogli razrediti pire na zeljenu gustinu. U procedjen grasak odmah dodajte 100 ml vode u kojoj se kuvao i stapnim mikserom ga usitnite toliko da se ljuskice ne mogu osetiti a po potrebi dodajte jos vode.


Zagrejte maslac ili ulje, dodajte sitno seckani beli luk (najbolje protisnut kroz cediljku) odmah za njim dodajte pire od graska, mesajte par minuta i dosolite po ukusu.
 Kolicinu belog luka prilagodite svom ukusu ali sto se  on vise oseti to je grasak ukusniji ali nemojte ni preterati.

Grasak pire spremljen na ovaj nacin se odlicno slaze sa dobro zacinjenim mesom, fasiranim sniclama i verujte mi uzivacete u svakom zalogaju.

Izvor:www.coolinarika.com/