Faširanci


SASTOJCI
450 g Mljevene Junetine
1 kom Luk crveni
2 češnja Češnjaka
1 kom Jaja


2 šnite Suhog kruha
Brašno
Ulje
Sol, papar, peršin


PRIPREMA
Luk sitno nasjeckajte i popržite na ulju dok ne postane staklast. Izvaditi ga iz ulja i malo ohladiti.

Kruh pripremiti kao u ovom receptu. Namrviti ga u meso, dodati sitno sjeckani češnjak, ohlađeni luk, jaje, sol, papar i peršin.

Sve sastojke dobro izmješajte u kompaktnu smjesu. Čistim rukama oblikujte loptice, pa ih pritisnite u sredini rukom, i oblikujte male pljeskavice.

Umješajte ih u brašno i pržite na vrelom ulju sa svake strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju (korice moraju biti tvrde).

Gotove faširance izvadite na papir da se ocijedi višak ulja. Faširanci trebaju imati koricu okolo, unutra su mekani :) Poslužite sa pire krompirom.

Izvor:/www.coolinarika.com