Pages

Zorina pita! Ne mogu vam opisati koliko me oduševila ova jednostavna pita koju nam je neku večer priredila moja Branka ! Recept kaze, dobila od Zore...

Jasno da sam si ga odmah prepisala, jučer imala goste i naravno... napravila ovu finu pitu od mesa i krumpira koju ja prekrstih, u Zorinu pitu :) recept proslijedila dalje  a od gđ. Zore dobila odobrenje da ga napišem i vama jer kaže, i ona ga je od nekog dobila :) Hvala Zoro ! Ako volite ovakve pite, svakako vam ju preporučam, oduševit će vas! Hvala i tebi draga moja Branka na divnoj večeri :)!

Sastojci
500g kore za savijače
1 srednja glavica crvenog luka
500g mlj. mesa po izboru
3 srednja krumpira
začini po ukusu sol, vegeta, biber

Preljev
3 jaja
1 dc ulja
1 čvrsti jogurt
2 dc mineralne vode
1 žličica soli

Priprema
1.

Luk sitno isjeći i kratko popržiti na malo ulja.
2.
U luk dodati mlj. meso, posoliti, povegetiti i pobiberiti po ukusu i nastaviti pirjati još koju minutu.
3.
Dok se meso pirja, oguliti krumpire i izribati na krupniju ribež.
4.
Krumpir pomješati s mesom i lukom, ako je potrebno još začiniti. Ostaviti da se malo prohladi.

5.
Protvan vel. 35x25 premazati s malo ulja i staviti koru koje ste presavili na pola. Tu koru premazite ponova s malo ulja i na nju stavite drugu koru, opet duplo.
6.
Na tu drugu koru raširite malo nadjeva koji pokrijete novom korom, pa opet nadjev i tako redom dok nadjev ne potrošite. Zadnje dvije kore neka vam budu bez nadjeva kao što ste i započeli.

7.
Sad pitu isjecite na željenu veličinu i zalijte pripremljenim zaljevom.
Nožem malo razmaknuti da pita bolje upije zaljev.

Zaljev
1.
Jaja izmiksati, dodati ulje, jogurt, mineralnu vodu i sol.
2.
Ostaviti 30 min. da se listovi dobro natope a zatom staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180C dok lijepo ne porumeni.

Posluživanje
Ispečenu pitu ostavite da odstoji 15-ak min. i poslužite uz salatu po vašem izboru.

Dobar tek vam želim !


kod kone će te naći sličan recept u obliku zvrka. svakako zavirite!