Pages

ZA LJUBITELJE KAVE PREDIVNA – MOKA TORTA


SASTOJCI
Za koru
– 8 jaja
– 8 kašika šecera
– 16 kašika mlevenih oraha
– 2 kašike prezli
– 2 kašike brašna
– 1/2 kesice praška za pecivo


Za fil
– 250 g šecera u prahu
– 5 jaja
– 250 g ”classic” margarina
– 100 g otopljene čokolade
– 2 kašike skuvane jake turske kafe


PRIPREMA
Kore
1. U odgovarajućoj posudi ulupati belanca u čvrst šam postepeno dodajući šecer, a zatim dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteci.
2. Umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo, prezle i orahe.
3. Sve lepo sjediniti i uliti u veci pleh obložen pek-papirom, te peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
4. Gotovu koru izvaditi iz rerne, sačekati da se malo ohladi, pa je podeliti na tri dela (trake).

Fil
1. Skuvati jaku tursku kafu.
2. Belanca ulupati u veoma čvrst sneg.
3. Žumanca penasto ulupati sa šecerom u prahu, dodati omekšali margarin, prethodno istopljenu čokoladu i dve kašike skuvane kafe. Mutiti dok se ne dobije ujednačen krem.
4. Na kraju u krem umešati sneg od belanaca i sve lepo sjedniti.

Finalni postupak
1. Tortu filovati na uobičajen način: kora, fil, kora… Celu tortu premazati filom. premazati ga preko fila.