Pages

Stari recept za SLASNU PITU koja se topi u ustima - pita od jabuka



 Sastojci
    5 jaja
    1.5 solja secera
    pola solje mleka
    1 solja ulja

      2 solje brasna
    kesica praska za peciva
    Nadev
    2 kg jabuka ( krupniji )
    200 g secera
    malo Cimeta mljevenog Podravka
    1 Vanilin šećer Dolcela

 Priprema
    1.
    Dobro umutite jaja sa secerom, pa dodati mleko, ulje, brasno i prasak za pecivo. Polivinu testa sipati u podmazanu i brasnom posutu tepsiju i  staviti da se malo zapece.
    2.

   Za nadev ocistiti i izrendati jabuke, pomesati ih sa secerom i dinstati dok sav sok ne ispari Dodati cimet i vaniliju secer, promesati i pazljivo sipati na testo
Preko jabuka sipati drugi deo testa i vratiti kolac u pecnicu. Peci do kraja. Proveriti sa cackalicom. Peci na 190 stepeni u prethodnoj zagrejanoj pecnici.
    3.
    Pecen i ohladjen kolac seci na kocke, a po zelji posuti sa secerom u prahu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com