Pages

Šnicle u umaku od slatkog vrhnja i senfa, I izgledom i okusom a i jednostavnošću pripreme me je oduševio...


Sastojci  4 osobe
4-6 većih svinj.odrezaka
4 v.ž juhe ili vode
4 v.ž slatkoga vrhnja za kuhanje

2 kisela krastavca
2 v.ž senfa
malo soli,papra i vegete
2 v.ž ulja
sjeckani peršin

Priprema
1.
Svinjske odreske malo potući s batom,začiniti s soli,paprom i vegetom pa ih popržiti na 2 žlice ulja.Izvaditi ih i pokrivene držati na toplom.

2.
Masnoću od prženja mesa tada zalti s juhom ili vodom.
 Dodati vrhnje pa promiješati.Kisele krastavce narezati na sitne kockice pa ih umiješati u vrhnje,promiješati.

3.
Tada dodati senf,sjeckani peršin pa prokuhati,začiniti po želji.

4.
U umak vrati izpečene šnicle,promiješati i odmah poslužiti.

Posluživanje
Poslužiti uz prilog po želji;neko izdinstano povrće,tjesteninu,pire,rižu....i salatu.