Pages

SELSKO MESO RECEPT KOJI VRIJEDI IMATI U SVOJOJ BILJAŽNICI


SASTOJCI
svinsko meso
sampinjone
lovorov list
1 glavica luk
ulje
so
vegeta
mjevlen crn piper
vino
senf


Zaprska
brasno
ulje
mjevlen crveni piper


PRIPREMA
Sitno seckano svinsko meso da se dinsta.Dodajte 1 glavicu sitno seckan luk.

Kad se izdinsta mjeso dodaje se lovorov list,so,vegeta i mjevleni crni biber.

Seckane sampinjone prvo se stavljaju malo u vrelom ulju da ottoje malo.Onda se dodaju mjesu i sve se sipuje u jednu tavu.

Stavlja se malo vino,2 kasike senf.Pravi se zaprska i sipuje u sve ovo.

Zaprska:zagrijte ulje i u nejmu proprzite malo brasna....Dodajte i mjevlen crven piper i jos malo przite al da ne bude jako przeno....

Stavite tavu u rerni.

NAPOMENA
-Otkad se meso malo prodinsta mozete staviti svjeze mrkve,ja ih stavljam nekad i odlicno je.
-Lovorov list i senf se moze staviti u tavi i onda se moze staviti meso,sampinjoni,mrkvi...

Vareni i onda malo proprzeni krompiri i zelena salata...Takodje super je i uz krompir pire il pecene krompire.Uglavnom najbolje je uz krompirice i uz neku salaticu....