Pages

Prhka crostata punjena kremastim sirom i čokoladnim kapljicama


SASTOJCI
Tijesto
250 g glatkog brašna
50 g kakaa
2 jaja
120g šećera
150 g maslaca


Nadjev
200 g mascarpone sira
200 g ricotta sira ili skute
100 g šećera
2 vanilin šećera
100 g čokoladnih kapljica ili nasjeckane čokolade


PRIPREMA
Prosijati brašno i kakao u zdjelu, dodati jaja, šečer, maslac narezan na kockice i zamijesiti  glatko tijesto.
Omotati prozirnom folijom i ostaviti u hladnjak najmanje 30 minuta.
Za nadjev u zdjelu staviti ricottu i mascarpone, dodati šećer i čokoladne kapljice i miješati drvenom žlicom dok ne dobijete glatku kremu.

Kalup za tortu promjera 22 cm namazati maslacem i posuti brašnom ili obložiti papirom za pečenje.

Pola tijesta razvaljati u krug malo veći od kalupa i njime obložiti dno i rub kalupa. Nadjev rasporediti na tijesto i poravnati  ga žlicom.

Drugi dio tijesta razvaljati u krug promjera kalupa i staviti na nadjev.

Peći u prethodno zagrijanoj pećnicu na 180°C  oko 25 minuta.
Nakon pečenja tortu ostaviti u kalupu, sve dok se potpuno ne ohladi.

Čuvati u hladnjaku do posluživanja.
Crostatu posuti šećerom u prahu i guštati!

Izvor:https://www.coolinarika.com