Pileći Cordon Bleu iz pećnice

Cordon Bleu spremljen na ovaj način je izuzetno sočan, meso divno meko i nadasve ukusno, a što je najvažnije pečeno u pećnici u svojim sokovima, a ne na masnoći.

Sastojci
4 pileća filea (oko 800 g)
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
3 žličice Vegete
200 ml vode

2 žlice otopljenog maslaca (25 g)
2 češnja češnjaka
½ žličice Vegeta Maestro origana
4 ploške kuhane šunke (100 g)
4 ploške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g)
1 žlica maslinova ulja
Za paniranje:
80 g krušnih mrvica

2 žličice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
2 žlice naribanog parmezana

Priprema
1.
Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih batom za meso u tanak odrezak. Meso popaprite i pospite s 1 žličicom Vegete.
2.
U posudu stavite vodu, 2 žličice Vegete, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.
3.
Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i sir parmezan.
4.
Na pileći file položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.
5.
Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
6.
Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.
Posluživanje

Poslužite toplo uz salatu.