Pages

PANNA COTTA ROLAT...KREMAST I LAGAN DA JE ŠTETA DA GA NE NAPRAVITE



Sastojci
biskvit
4 jaja
4 kašike šećera
3 kašike brašna
1 kašika kakaa u prahu Dolcela

pola kašikice Praška za pecivo Docela

krema
400ml mlijeka
1 Puding panna cotta s komadićima malina
3 kašike šećera
10g želatine
još
300ml Slatko vrhnje Dolcela

Priprema
1.

Upaliti pećnicu na 180 stepeni.
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka i istući ih u čvrst snijeg.
Dodati šećer i mutiti i dalje ,dodajući jedan po jedan žumanjak.Brašno zajedno sa praškom za pecivo i kakaom prosijati u smjesu .Špatulom umiješati da se sve lijepo ujednači pa dobijenu masu istresti na veliki pleh obložen papirom za pečenje.
Peći desetak minuta na 180 stepeni
2.
Od 400ml mlijeka oduzeti par kašika ,a ostatak staviti da prokuha .Razmutiti puding uz dodatak šećera i skuhati ga u mlijeku.
Želatinu pomiješati sa tri kašike vode i dodati je u vrući puding i dobro izmiješati da se otopi.
Ostaviti sada smjesu da se ohladi.
3.
Počeni biskvit izvaditi iz rerne i neka stoji u plehu pet minuta pa mu pažljivo skinuti papir .Vratiti biskvit opet na papir i umotati ga u rolat.Neka se i to ohladi.
4.
Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag pa mu dodati ohlađeni puding ,dobro sve izraditi mikserom da se dobije fina krema.
5.
Nafilovati rolat i ukrasiti ga i okolo.Kreme ima sasvim dovoljno.