Pages

PAHULJASTE KIFLICE! NEŽNE I PRHKE, GRICKAJU SE KAO KOKICE KAD KRENETE NEMA ZAUSTAVLJANJA, DA IH JA NE BIH PUNO HVALILA NAJBOLJE JE DA IH PROBATE



Sastojci:
200 gr maslaca
2 dc jogurta
oko 500 gr brašna
1 kašika šećera
1 kašikica soli,1 jaje

1 prašak za pecivo
još
pekmez
prah šećer
vanil šećer

Priprema:
Umutiti maslac sa šećerom i jajetom pa dodati jogurt, pecivo, brašno i so i kad se testo umesi biće lepo i kompaktno i jako se lepo razvlači.

Testo podeliti na 2 dela, pobrašnjaviti podlogu gde ćete izručiti testo, rastanjiti ga oklagijom u krug i podeliti testo na željenu veličinu kolke će vam kiflice biti.
Puno su lepše kad su male, staviti na svaku po malo pekmeza i smotati je, ređati ih u podmazan pleh i peći.
Kad počnu da rumene izvadite ih iz rerne, moraju da ostanu skoro pa bele, kad su pečene uvaljati ih u prah šećer pomešan sa vanil šećerom.